Zonneboiler Bakhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bakhuizen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool vind je handige gegevens over een zonneboiler kopen in Bakhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 8574

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een standaard woning in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8574
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Bakhuizen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Bakhuizen! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of check Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit de gemeente. In onderstaande box lees jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Met name aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bakhuizen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Bakhuizen vinden we terug ergens tussen de €2850 en €3200, met installatie inclusief. Dit systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €135 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€45
100 liter2€2.900 – €3.075€105
200 liter2€3.275 – €3.800€145
300 liter3€4.575 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-bakhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Via deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft aantal kamers en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Bakhuizen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bakhuizen

 • Trendy Eco (1x VTC 20 + 200L), vermogen 1245 [KW], €847 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis max 757), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • S-Power (DF40-400AD), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente De Fryske Marren mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.defryskemarren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bakhuizen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Bakhuizen!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!