Zonneboiler Nijemirdum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Nijemirdum? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze tool tref jij accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nijemirdum.

zonneboiler systeem installeren in 8566

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8566
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Nijemirdum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Nijemirdum! Dankzij deze website achterhaal je eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Fryske Marren. Of probeer Qbis.nl voor informatie over professionele installateurs in je omgeving. Bijgaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nijemirdum. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Nijemirdum schommelen tussen de €2850 en €3200, met installatie inclusief. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op deze pagina lees jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een aantal voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €75 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.900 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.950€135
300 liter3€4.575 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-nijemirdum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Nijemirdum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijemirdum

 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 282 [KW], €1918 subsidie.
 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 1026 [KW], €698 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie levert de gemeente De Fryske Marren mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.defryskemarren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nijemirdum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nijemirdum!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!