Zonneboiler Sondel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Sondel? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze vergelijker lees je veelzijdige adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sondel.

zonneboiler systeem installeren in 8565

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8565
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Sondel vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Sondel! D.m.v. onze tool check je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of bezoek de website kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de regio. Onderstaand bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is geschikt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Het systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sondel. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Sondel vinden we terug ergens tussen de €2675 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. In het volgende kopje lees je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.950 – €3.175€100
200 liter2€3.200 – €3.850€115
300 liter3€4.575 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-sondel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Sondel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1400. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sondel

 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis Max 757), vermogen 308 [KW], €2094 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3821 [KW], €2598 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente De Fryske Marren wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sondel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Sondel!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!