Zonneboiler Sloten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Sloten? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je omvangrijke toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Sloten.

zonneboiler systeem installeren in 8556

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een standaard woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit houdt in een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8556
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Sloten vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Sloten! Met behulp van deze pagina check je probleemloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of check de website kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in je omgeving. Verderop achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere KviNL, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt het warme water en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sloten. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Sloten vinden we terug ergens tussen de €2525 en €4000, met installatie. Het product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor enkele gevallen de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€70
100 liter2€2.900 – €3.025€100
200 liter2€3.150 – €3.950€115
300 liter3€4.575 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-sloten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze info kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Sloten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle types die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sloten

 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 1729 [KW], €1176 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-SO-500L-C), vermogen 3453 [KW], €2348 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente De Fryske Marren mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.defryskemarren.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sloten aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Sloten!

 • Warmtepomp: wint warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!