Zonneboiler Indijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Indijk? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina vind jij uitgebreide gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Indijk.

zonneboiler systeem installeren in 8553

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8553
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Indijk vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Indijk! Via onze vergelijker vind je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installateurs in je omgeving. Hierna vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Indijk. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Indijk schommelen tussen de €2650 en €3900, met installatie inclusief. De installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Verderop check jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€55
100 liter2€2.925 – €3.025€105
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.600 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-indijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Indijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle installaties die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Indijk

 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 3062 [KW], €2082 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2268 [KW], €1542 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Indijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Indijk!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!