Zonneboiler Smallebrugge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Smallebrugge? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees je handige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Smallebrugge.

zonneboiler systeem installeren in 8552

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8552
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Smallebrugge vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Smallebrugge! D.m.v. onze tool vind je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader kvinl.nl voor een database met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. De installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Smallebrugge. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Smallebrugge fluctueren tussen de €2800 en €3200, met montage. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website ontdek jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna lees je voor verscheide scenario’sde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.200 – €3.975€140
300 liter3€4.500 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-smallebrugge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Smallebrugge (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Smallebrugge

 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.15 + 500L), vermogen 2743 [KW], €1865 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2150 [KW], €1462 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Smallebrugge aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Smallebrugge!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!