Zonneboiler Woudsend

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Woudsend? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je omvangrijke informatie over een zonneboiler kopen in Woudsend.

zonneboiler systeem installeren in 8551

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8551
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Woudsend vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Woudsend! Door middel van deze website bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Onderstaand tref jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor warm tapwater en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Woudsend. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Woudsend komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3850, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website bekijk jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €70 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€40
100 liter2€2.800 – €3.025€105
200 liter2€3.225 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-woudsend

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Woudsend (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle producten die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Woudsend

 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 300L), vermogen 1614 [KW], €1098 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1518 [KW], €1032 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-300L-B), vermogen 2145 [KW], €1459 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Woudsend aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Woudsend!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!