Zonneboiler Akmarijp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Akmarijp? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Akmarijp.

zonneboiler systeem installeren in 8541

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8541
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Akmarijp vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Akmarijp! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand bekijk jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Akmarijp. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Akmarijp vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3300, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een paar situatiesde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €160 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.825 – €3.200€105
200 liter2€3.175 – €3.950€145
300 liter3€4.525 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-akmarijp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de omvang en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij ontvangt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Akmarijp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot €1100. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Akmarijp

 • Econo (M36HPCPC-500-HHB1), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1907 [KW], €1297 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente De Fryske Marren mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.defryskemarren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Akmarijp aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Akmarijp!

 • De warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!