Zonneboiler Follega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Follega? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze website vind je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Follega.

zonneboiler systeem installeren in 8535

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddeld huishouden in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8535
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Follega vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Follega! Via zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente De Fryske Marren. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit jullie streek. Verderop lees jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product kan benut worden voor het warme water en een warme woning. Dit product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Follega. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Follega schommelen tussen de €2600 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €120 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€55
100 liter2€2.875 – €3.100€80
200 liter2€3.225 – €3.950€120
300 liter3€4.550 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-follega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Follega (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Follega

 • s-energy (SEN-SHC24-CPC & 300L.), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 2983 [KW], €2028 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-80T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3703 [KW], €2518 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente De Fryske Marren een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Follega aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Follega!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!