Zonneboiler Dijken

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Dijken? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze website lees je veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Dijken.

zonneboiler systeem installeren in 8528

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddelde woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8528
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Dijken vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Dijken! D.m.v. onze vergelijker ontdek je moeiteloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs uit de buurt. In onderstaande box tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Dijken. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Dijken fluctueren tussen de €2625 en €3750, met monteren & installeren. Dit product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor enkele gevallen de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €175 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€45
100 liter2€2.900 – €3.175€90
200 liter2€3.175 – €3.975€145
300 liter3€4.525 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-dijken

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de grootte en de staat van de isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Dijken (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €600 tot €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dijken

 • DAXX (2×15 + 500L tank), vermogen 2853 [KW], €1940 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 300-2×4200), vermogen 2550 [KW], €1734 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-400L), vermogen 2172 [KW], €1477 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVObiedt de gemeente De Fryske Marren een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.defryskemarren.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Dijken aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Dijken!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!