Zonneboiler Boornzwaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Boornzwaag? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl lees jij omvangrijke details m.b.t. een zonneboiler kopen in Boornzwaag.

zonneboiler systeem installeren in 8526

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8526
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Boornzwaag vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Boornzwaag! Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Fryske Marren. Of benader kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Boornzwaag. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Boornzwaag liggen tussen de €2550 en €4100, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna vind jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor diverse situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €145 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.825 – €3.150€105
200 liter2€3.150 – €3.800€145
300 liter3€4.475 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-boornzwaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Boornzwaag (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recentelijk uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €725 tot €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boornzwaag

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-HSP1 500A+), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 200-4200), vermogen 1369 [KW], €931 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente De Fryske Marren een groene lening of kleine subsidie. Check www.defryskemarren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Boornzwaag aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Boornzwaag!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!