Zonneboiler Tjerkgaast

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Tjerkgaast? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Geholpen door deze website tref je waardevolle details aangaande een zonneboiler kopen in Tjerkgaast.

zonneboiler systeem installeren in 8522

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8522
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Tjerkgaast vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Tjerkgaast! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente De Fryske Marren. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jouw provincie. Hierna check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Tjerkgaast. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Tjerkgaast zitten gemiddeld tussen €2925 en €3050, inclusief installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor diverse gevallen de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €65 per jaar (energieprijzen september 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€65
100 liter2€2.775 – €3.175€75
200 liter2€3.125 – €3.900€125
300 liter3€4.450 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-tjerkgaast

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de informatie verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Tjerkgaast (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1225. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Tjerkgaast

 • Solar Vision (VHC-5818), vermogen 1181 [KW], €803 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO1000), vermogen 3541 [KW], €2408 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-15T/DJG-RVS-M-150L), vermogen 1138 [KW], €774 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente De Fryske Marren mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.defryskemarren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Tjerkgaast aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Tjerkgaast!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!