Zonneboiler Sint Nicolaasga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Sint Nicolaasga? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze vergelijker tref jij handige adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Sint Nicolaasga.

zonneboiler systeem installeren in 8521

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8521
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Sint Nicolaasga vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Sint Nicolaasga! Door middel van deze website tref je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Fryske Marren. Of benader echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installateurs in je omgeving. Hierna ontdek jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dat geval is er de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sint Nicolaasga. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Sint Nicolaasga zitten gemiddeld tussen €2775 en €3100, met montage. De installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Hierna ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €180 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€50
100 liter2€2.925 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €3.950€145
300 liter3€4.400 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-sint-nicolaasga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Sint Nicolaasga (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €825 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sint Nicolaasga

 • Solar Vision (VHC-5815), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 2226 [KW], €1514 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-SWP2-500L-C), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente De Fryske Marren mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sint Nicolaasga aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sint Nicolaasga!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!