Zonneboiler Doniaga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Doniaga? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij accurate toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Doniaga.

zonneboiler systeem installeren in 8516

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een standaard woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8516
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Doniaga vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Doniaga! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je simpel en snel een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente De Fryske Marren. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf vind je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product kan benut worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Doniaga. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Doniaga fluctueren tussen de €2450 en €4200, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €165 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€65
100 liter2€2.850 – €3.100€85
200 liter2€3.150 – €3.975€125
300 liter3€4.525 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-doniaga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Doniaga (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Doniaga

 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 120), vermogen 700 [KW], €476 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-400), vermogen 358 [KW], €2434 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2261 [KW], €1537 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOhanteert de gemeente De Fryske Marren een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.defryskemarren.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Doniaga aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Doniaga!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!