Zonneboiler Ouwster-Nijega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ouwster-Nijega? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze website ontdek jij bruikbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Ouwster-Nijega.

zonneboiler systeem installeren in 8514

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8514
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Ouwster-Nijega vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Ouwster-Nijega! Via deze pagina bekijk je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of surf naar de website kvinl.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven in de regio. Hieronder ontdek jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ouwster-Nijega. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In oktober 2022 zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Ouwster-Nijega vinden we terug ergens tussen de €2950 en €4350, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor verschillende situatiesde totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€55
100 liter2€2.750 – €3.125€90
200 liter2€3.275 – €3.800€130
300 liter3€4.600 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-ouwster-nijega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Ouwster-Nijega (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €650 tot wel €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ouwster-Nijega

 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3328 [KW], €2263 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-300), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 2138 [KW], €1454 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente De Fryske Marren een groene lening of kleine subsidie. Zie www.defryskemarren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ouwster-Nijega aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ouwster-Nijega!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!