Zonneboiler Teroele

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Teroele? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina ontdek je praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Teroele.

zonneboiler systeem installeren in 8524

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8524
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Teroele vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Teroele! Middels onze tool ontdek je snel een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Fryske Marren. Of check de website Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs in je omgeving. Onderstaand check je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Teroele. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Teroele liggen tussen de €2925 en €4300, met montage. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar omstandigheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €60 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€40
100 liter2€2.850 – €3.125€95
200 liter2€3.100 – €3.925€125
300 liter3€4.600 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-teroele

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Teroele (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Teroele

 • Solar Vision (VHC-5824), vermogen 1505 [KW], €1023 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 150-2800), vermogen 1024 [KW], €696 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1466 [KW], €997 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Teroele aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Teroele!

 • Warmtepomp: wint energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!