Zonneboiler Idskenhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Idskenhuizen? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Idskenhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 8523

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een standaard woning in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8523
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Idskenhuizen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Idskenhuizen! Via onze website vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente De Fryske Marren. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs in je omgeving. Verderop check je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Idskenhuizen. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Idskenhuizen komen gemiddeld uit tussen €2500 en €4250, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Verderop lees je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verschillende situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €100 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€60
100 liter2€2.775 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €4.000€110
300 liter3€4.600 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-idskenhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Idskenhuizen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Idskenhuizen

 • Solar Vision (VHC-5820), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC 18 + TS-SS 500), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-150L), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente De Fryske Marren mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.defryskemarren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Idskenhuizen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Idskenhuizen!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!