Zonneboiler Langweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Langweer? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze pagina tref jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Langweer.

zonneboiler systeem installeren in 8525

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddeld gezin in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8525
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Langweer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Langweer! Aan de hand van deze pagina bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Fryske Marren. Of probeer Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit de buurt. Hieronder vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem zorgt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Langweer. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Langweer schommelen tussen de €2825 en €3850, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Hierna vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verschillende mogelijkheden de kostprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €140 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.700€40
100 liter2€2.775 – €3.175€90
200 liter2€3.300 – €3.900€140
300 liter3€4.475 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-langweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de specificaties verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Langweer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Langweer

 • Solar Vision (VHC-5830), vermogen 1767 [KW], €1202 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 150-4200), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.defryskemarren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Langweer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Langweer!

 • De warmtepomp: genereert warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!