Zonneboiler Legemeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Legemeer? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Legemeer.

zonneboiler systeem installeren in 8527

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8527
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Legemeer vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Legemeer! Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente De Fryske Marren. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Verderop check jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is toepasbaar voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Met name relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Legemeer. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Legemeer vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4300, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor diverse omstandigheden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €55 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€60
100 liter2€2.875 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €3.800€125
300 liter3€4.525 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-legemeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze data kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Legemeer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Legemeer

 • Cosmo (SolarPakket CFK252 3/300SB), vermogen 2986 [KW], €2030 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 200-5600), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 2158 [KW], €1467 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie faciliteert de gemeente De Fryske Marren wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.defryskemarren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Legemeer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Legemeer!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!