Zonneboiler Eesterga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Eesterga? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je handige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Eesterga.

zonneboiler systeem installeren in 8534

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8534
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Eesterga vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Eesterga! Met behulp van deze website achterhaal je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of benader de website Qbis.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Eesterga. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Eesterga vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3950, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna check je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor verscheide gevallen de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€40
100 liter2€2.775 – €3.125€95
200 liter2€3.250 – €3.825€140
300 liter3€4.450 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-eesterga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Het betreft leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Eesterga (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eesterga

 • ATAG (ATAG-Itho 300-3,2 (PV-formaat+E-optie)), vermogen 1092 [KW], €743 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/DJG-RVS-M-500L), vermogen 3466 [KW], €2357 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente De Fryske Marren een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.defryskemarren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Eesterga aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Eesterga!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!