Zonneboiler Bantega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Bantega? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bantega.

zonneboiler systeem installeren in 8538

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Concreet: een forse besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8538
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Bantega vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Bantega! Aan de hand van onze vergelijker ontdek je eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente De Fryske Marren. Of check de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Bijgaand check jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Bantega. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Bantega zitten gemiddeld tussen €2550 en €4000, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €65 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.750 – €3.175€75
200 liter2€3.200 – €3.850€140
300 liter3€4.525 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-bantega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Bantega (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bantega

 • HRsolar (3xHPC2,5 & MFS600S), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-100T/DJG-RVS-M-1000L), vermogen 3866 [KW], €2629 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente De Fryske Marren een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.defryskemarren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bantega aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Bantega!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!