Zonneboiler Oosterzee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Oosterzee? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je praktische details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oosterzee.

zonneboiler systeem installeren in 8536

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8536
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Oosterzee vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Oosterzee! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oosterzee. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Oosterzee zitten gemiddeld tussen €2525 en €3500, met montage. Het systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide mogelijkheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €80 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€55
100 liter2€2.750 – €3.000€105
200 liter2€3.200 – €3.825€110
300 liter3€4.575 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-oosterzee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Oosterzee (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €625 tot €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosterzee

 • s-energy (SEN-SHC48 CPC & 500L..), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3794 [KW], €2580 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie hanteert de gemeente De Fryske Marren mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oosterzee aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oosterzee!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!