Zonneboiler Echtenerbrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Echtenerbrug? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze website lees jij actuele info m.b.t. een zonneboiler kopen in Echtenerbrug.

zonneboiler systeem installeren in 8539

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8539
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Echtenerbrug vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Echtenerbrug! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product is geschikt voor je watervoorziening en een warme woning. Het systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Echtenerbrug. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2022 zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Echtenerbrug schommelen tussen de €2625 en €3700, met montage. Het product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei voorbeelden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€65
100 liter2€2.900 – €3.025€75
200 liter2€3.225 – €4.000€115
300 liter3€4.525 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-echtenerbrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Echtenerbrug (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Echtenerbrug

 • Econo (M36HPCPC-150-HHB0), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 2913 [KW], €1981 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-20T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1444 [KW], €982 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente De Fryske Marren wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.defryskemarren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Echtenerbrug aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Echtenerbrug!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!