Zonneboiler Terkaple

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Terkaple? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze pagina lees jij praktische adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Terkaple.

zonneboiler systeem installeren in 8542

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een standaard woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8542
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Terkaple vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Terkaple! Met behulp van onze vergelijker vind je eenvoudig een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente De Fryske Marren. Of check Qbis.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de gemeente. Hieronder vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Terkaple. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Terkaple zitten gemiddeld tussen €2625 en €4200, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal scenario’sde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €70 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.850 – €3.000€80
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.425 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-terkaple

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Terkaple (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €775 tot wel €1325. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Terkaple

 • Trendy Eco (1x vlakkeplaat 2.15 + 200L), vermogen 955 [KW], €649 subsidie.
 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1067 [KW], €726 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-300L-B), vermogen 1936 [KW], €1316 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente De Fryske Marren een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.defryskemarren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Terkaple aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Terkaple!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!