Zonneboiler Ypecolsga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ypecolsga? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Ypecolsga.

zonneboiler systeem installeren in 8554

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Concreet: een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8554
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Ypecolsga vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ypecolsga! Aan de hand van deze pagina bekijk je moeiteloos een erkende installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder ontdek jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem is geschikt voor heet water in huis en een warme woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ypecolsga. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2023 kan men ook kiezen voor het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Ypecolsga fluctueren tussen de €2475 en €3600, inclusief installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor velerlei situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €55 per jaar (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€70
100 liter2€2.825 – €3.025€90
200 liter2€3.175 – €3.800€115
300 liter3€4.550 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-ypecolsga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Ypecolsga (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €400 tot €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ypecolsga

 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1656 [KW], €1126 subsidie.
 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-500L-C), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ypecolsga aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ypecolsga!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!