Zonneboiler Ruigahuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ruigahuizen? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina tref jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ruigahuizen.

zonneboiler systeem installeren in 8564

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een doorsnee gezin in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8564
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Ruigahuizen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Ruigahuizen! Dankzij deze website tref je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Fryske Marren. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om referenties en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. In de basis interessant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ruigahuizen. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Ruigahuizen vinden we terug ergens tussen de €2700 en €3850, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina lees je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.525€60
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.500 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-ruigahuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ruigahuizen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €425 tot wel €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ruigahuizen

 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L), vermogen 2833 [KW], €1926 subsidie.
 • Solvis (2x solvis Luna 304 & Solvis Max 757), vermogen 2404 [KW], €1635 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3738 [KW], €2542 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.defryskemarren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ruigahuizen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ruigahuizen!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!