Zonneboiler Mirns

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Mirns? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Mirns.

zonneboiler systeem installeren in 8573

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8573
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Mirns vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Mirns! Via deze pagina vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de gemeente. Hieronder vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Mirns. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Mirns fluctueren tussen de €2925 en €4450, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor enkele scenario’sde kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €110 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€55
100 liter2€2.950 – €3.150€105
200 liter2€3.150 – €3.950€110
300 liter3€4.425 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-mirns

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Mirns (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1825. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Mirns

 • Trendy Eco (3x VTC 15 + 500L), vermogen 2080 [KW], €1414 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 457), vermogen 2623 [KW], €1784 subsidie.
 • S-Power (DF30-300AD), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente De Fryske Marren wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.defryskemarren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Mirns aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Mirns!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!