Zonneboiler Oudega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Oudega? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website lees jij omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Oudega.

zonneboiler systeem installeren in 8582

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een alledaags gezin in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8582
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Oudega vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Oudega! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente De Fryske Marren. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in de regio. Hieronder lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij lagere prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oudega. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2022 kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Oudega zitten gemiddeld tussen €2825 en €3200, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De investering kan men berekenen met het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een paar gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €125 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€65
100 liter2€2.875 – €3.000€105
200 liter2€3.225 – €3.875€135
300 liter3€4.425 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-oudega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de omvang en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Oudega (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudega

 • Trendy Eco (1x VTC 30 + 300L), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 757), vermogen 2845 [KW], €1935 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 BSV), vermogen 3849 [KW], €2617 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente De Fryske Marren mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oudega aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oudega!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!