Zonneboiler Blauwhuis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Blauwhuis? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie kent 2 delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze website vind je bruikbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Blauwhuis.

zonneboiler systeem installeren in 8615

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit houdt in een forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8615
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Blauwhuis vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Blauwhuis! Dankzij onze tool check je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven in de regio. Onderstaand tref je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Blauwhuis. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Blauwhuis schommelen tussen de €2800 en €3750, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal scenario’sde aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €145 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.050€90
200 liter2€3.250 – €3.975€110
300 liter3€4.425 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-blauwhuis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Door deze informatie kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn aantal kamers en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Blauwhuis (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Blauwhuis

 • TechniQ-Energy (160 liter voor tapwater met 1×18 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1265 [KW], €860 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x STAR 15/39 + EXPRESSO 500), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 BSV), vermogen 3924 [KW], €2668 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Blauwhuis aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Blauwhuis!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!