Zonneboiler Idzega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Idzega? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website ontdek je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Idzega.

zonneboiler systeem installeren in 8612

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8612
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Idzega vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Idzega! Met behulp van onze tool achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar Qbis.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box tref je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Idzega. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk is er nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Idzega vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3950, met installatie inclusief. Dit product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal scenario’sde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.675€60
100 liter2€2.950 – €3.150€75
200 liter2€3.275 – €3.900€145
300 liter3€4.500 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-idzega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Middels deze statistieken kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Idzega (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Idzega

 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L), vermogen 3633 [KW], €2470 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 35 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2130 [KW], €1448 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 PAWT), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Idzega aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Idzega!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!