Zonneboiler Gaastmeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Gaastmeer? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze pagina tref jij omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Gaastmeer.

zonneboiler systeem installeren in 8611

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8611
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Gaastmeer vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Gaastmeer! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand bekijk jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Gaastmeer. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Gaastmeer fluctueren tussen de €2900 en €3150, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Verderop bekijk je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor een aantal omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €70 per jaar (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.800 – €3.075€75
200 liter2€3.200 – €3.800€125
300 liter3€4.450 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-gaastmeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Gaastmeer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1050. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gaastmeer

 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 957), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 PAWT), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Gaastmeer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Gaastmeer!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!