Zonneboiler Uitwellingerga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Uitwellingerga? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze pagina ontdek jij accurate toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Uitwellingerga.

zonneboiler systeem installeren in 8624

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8624
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Uitwellingerga vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Uitwellingerga! Door middel van onze website vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze installatie bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Uitwellingerga. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Uitwellingerga fluctueren tussen de €2500 en €3350, inclusief installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna check jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verschillende scenario’sde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €180 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€60
100 liter2€2.875 – €3.175€80
200 liter2€3.125 – €3.950€110
300 liter3€4.400 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-uitwellingerga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het verbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Uitwellingerga (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Uitwellingerga

 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×30 heatpipes – C), vermogen 3391 [KW], €2306 subsidie.
 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 343-G), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 200-LE2), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Uitwellingerga aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Uitwellingerga!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!