Zonneboiler Scharnegoutum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Scharnegoutum? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Scharnegoutum.

zonneboiler systeem installeren in 8629

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit betekent een forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8629
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Scharnegoutum vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Scharnegoutum! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs in de regio. Onderstaand lees jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in heet water in huis en een warme woning. Deze installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Scharnegoutum. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Scharnegoutum vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3500, met monteren & installeren. Deze installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verscheide voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €130 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€50
100 liter2€2.750 – €3.150€95
200 liter2€3.225 – €3.950€110
300 liter3€4.425 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-scharnegoutum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Scharnegoutum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Scharnegoutum

 • Remko (Stuttgart Solar 300L), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 96-500), vermogen 3543 [KW], €2409 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BST), vermogen 1764 [KW], €1200 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Scharnegoutum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Scharnegoutum!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!