Zonneboiler Tirns

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Tirns? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je omvangrijke informatie over een zonneboiler kopen in Tirns.

zonneboiler systeem installeren in 8632

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8632
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Tirns vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Tirns! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit de buurt. In onderstaande box lees je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Tirns. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Tirns liggen tussen de €2700 en €3150, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een aantal voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €90 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.925 – €3.150€100
200 liter2€3.150 – €3.950€135
300 liter3€4.500 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-tirns

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Met het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Tirns (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot wel €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tirns

 • Remko (Frankfurt Solar 1000L), vermogen 3349 [KW], €2277 subsidie.
 • Wolf (BSP 800 met 5xF3-1), vermogen 329 [KW], €2237 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 CQP), vermogen 3654 [KW], €2485 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Tirns aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Tirns!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!