Zonneboiler Ysbrechtum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ysbrechtum? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze vergelijker vind jij bruikbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Ysbrechtum.

zonneboiler systeem installeren in 8633

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8633
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Ysbrechtum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Ysbrechtum! Door gebruik te maken van deze website ontdek je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installateurs uit de gemeente. Hieronder bekijk jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op recensies en eventuele keurmerken. Onder andere VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ysbrechtum. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Ysbrechtum komen gemiddeld uit tussen €2725 en €4100, met monteren & installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor diverse omstandigheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €80 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€70
100 liter2€2.750 – €3.100€75
200 liter2€3.150 – €3.900€110
300 liter3€4.550 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-ysbrechtum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Ysbrechtum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €725 tot €1625. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ysbrechtum

 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.
 • Wolf (BSP 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 CQP), vermogen 3848 [KW], €2617 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ysbrechtum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ysbrechtum!

 • Warmtepomp: genereert energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!