Zonneboiler Wiuwert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wiuwert? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze vergelijker check jij omvangrijke adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Wiuwert.

zonneboiler systeem installeren in 8637

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8637
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Wiuwert vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Wiuwert! Door middel van onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is toepasbaar voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wiuwert. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Wiuwert variëren tussen €2825 en €3000, met montage. Dit systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een paar scenario’sde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €110 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.275 – €3.850€115
300 liter3€4.525 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-wiuwert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Wiuwert (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €600 tot €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wiuwert

 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 2C), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • Wolf (BSP W SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 500 LE-2), vermogen 2269 [KW], €1543 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wiuwert aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wiuwert!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!