Zonneboiler Dearsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Dearsum? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker tref je veelzijdige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Dearsum.

zonneboiler systeem installeren in 8644

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8644
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Dearsum vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Dearsum! Geholpen door onze tool ontdek je gemakkelijk een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jullie streek. Bijgaand check je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem kan benut worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Dearsum. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Dearsum zitten gemiddeld tussen €2950 en €4300, met montage. Het product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor diverse situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €85 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€70
100 liter2€2.750 – €3.000€80
200 liter2€3.100 – €3.975€145
300 liter3€4.400 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-dearsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Dearsum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Dearsum

 • Remeha (220 SHL Calora Tower 2C), vermogen 1848 [KW], €1257 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-2 + S300), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BST), vermogen 980 [KW], €666 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Dearsum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Dearsum!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!