Zonneboiler Greonterp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Greonterp? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels zonneboilerrevolutie.nl lees jij waardevolle gegevens over een zonneboiler kopen in Greonterp.

zonneboiler systeem installeren in 8658

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8658
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Greonterp vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Greonterp! Middels onze tool vind je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand lees je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie is toepasbaar voor heet water in huis en een warme woning. Het systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis relevant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Greonterp. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Greonterp schommelen tussen de €2425 en €4250, met montage. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt bekijk je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder check je voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €70 per jaar (energieprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.525€40
100 liter2€2.775 – €3.125€75
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.600 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-greonterp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft aantal kamers en de staat van de isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Greonterp (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Greonterp

 • Green energy (San & CV 300 – 24), vermogen 1657 [KW], €1127 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + KER500), vermogen 2441 [KW], €1660 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 CQP), vermogen 3168 [KW], €2154 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Greonterp aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Greonterp!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!