Zonneboiler IJlst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in IJlst? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze website ontdek jij bruikbare aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in IJlst.

zonneboiler systeem installeren in 8651

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8651
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in IJlst vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in IJlst! Door middel van onze tool ontdek je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer de website kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs in de regio. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bijzonder toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in IJlst. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler IJlst liggen tussen de €2400 en €4150, met montage. Deze installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €80 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.550€60
100 liter2€2.825 – €3.100€75
200 liter2€3.175 – €3.875€145
300 liter3€4.575 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-ijlst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in IJlst (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot wel €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in IJlst

 • Green energy (San & CV 200 – 18), vermogen 1431 [KW], €973 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + S800), vermogen 2794 [KW], €1900 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 CQP), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte IJlst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in IJlst!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!