Zonneboiler Workum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Workum? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door onze website vind jij toepasbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Workum.

zonneboiler systeem installeren in 8711

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8711
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Workum vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Workum! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je simpel en snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een database met competente installateurs uit de buurt. Hieronder vind je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van dalende prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Workum. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Workum fluctueren tussen de €2975 en €4000, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. In het volgende kopje vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor verscheide scenario’sde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €105 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.875 – €3.000€80
200 liter2€3.300 – €3.875€110
300 liter3€4.575 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-workum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Workum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot wel €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Workum

 • Green energy (San & CV 500 – 48), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-5 + KER800), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 LE-2), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Workum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Workum!

 • Een warmtepomp: wint energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!