Zonneboiler It Heidenskip

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in It Heidenskip? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind jij waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in It Heidenskip.

zonneboiler systeem installeren in 8724

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8724
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in It Heidenskip vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in It Heidenskip! Geholpen door deze website tref je zonder problemen een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Onderstaand lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). De installatie houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Met name relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in It Heidenskip. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler It Heidenskip schommelen tussen de €2400 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een aantal gevallen de kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €155 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€55
100 liter2€2.925 – €3.150€75
200 liter2€3.300 – €3.950€140
300 liter3€4.550 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-it-heidenskip

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in It Heidenskip (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle types die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1575. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in It Heidenskip

 • HONE (HONE premium 210L 5-SP501), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + KER800), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BST), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte It Heidenskip aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in It Heidenskip!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!