Zonneboiler Molkwerum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Molkwerum? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in Molkwerum.

zonneboiler systeem installeren in 8722

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8722
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Molkwerum vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Molkwerum! D.m.v. onze vergelijker vind je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf bekijk jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is geschikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral interessant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Molkwerum. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Molkwerum komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3200, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor enkele omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€65
100 liter2€2.950 – €3.050€100
200 liter2€3.250 – €3.875€145
300 liter3€4.425 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-molkwerum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Molkwerum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Molkwerum

 • HONE (HONE plus 300L 5-SP501), vermogen 2048 [KW], €1393 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + S800), vermogen 2937 [KW], €1997 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 LE-2), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Molkwerum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Molkwerum!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!