Zonneboiler Warns

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Warns? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product kent twee aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze tool lees jij praktische toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Warns.

zonneboiler systeem installeren in 8721

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8721
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Warns vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Warns! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand check je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Onder andere KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Warns. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Warns vinden we terug ergens tussen de €2775 en €4300, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop check jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een aantal scenario’sde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €110 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€55
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.100 – €3.850€140
300 liter3€4.400 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-warns

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Warns (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €925 tot €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Warns

 • HONE (HONE plus 250L 4-SP501), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + S500), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 LE-2), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Warns aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Warns!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!