Zonneboiler Easterein

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Easterein? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij de zonneboiler-vergelijker lees jij accurate informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Easterein.

zonneboiler systeem installeren in 8734

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8734
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Easterein vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Easterein! Middels deze website ontdek je snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie regelt je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Easterein. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Easterein zitten gemiddeld tussen €2900 en €3900, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website bekijk je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €140 per jaar (energieprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€60
100 liter2€2.850 – €3.075€90
200 liter2€3.125 – €3.975€135
300 liter3€4.500 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-easterein

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Easterein (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot wel €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Easterein

 • HONE (HONE premium 300L 10-SP501), vermogen 3590 [KW], €2441 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + KER500), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 CQP), vermogen 3924 [KW], €2668 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Easterein aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Easterein!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!