Zonneboiler Iens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Iens? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze website tref jij accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Iens.

zonneboiler systeem installeren in 8733

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €135 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8733
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Iens vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Iens! Door gebruik te maken van deze website vind je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is toepasbaar voor je watervoorziening en een warme woning. Dit product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Iens. Deze setup is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Iens zitten gemiddeld tussen €2575 en €3300, met installatie. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een paar situatiesde investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.900 – €3.100€75
200 liter2€3.225 – €3.925€130
300 liter3€4.500 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-iens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Iens (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €875 tot €1825. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Iens

 • HONE (HONE premium 250L 8-SP501), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + S400), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 800 CQP), vermogen 3781 [KW], €2571 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Iens aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Iens!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!