Zonneboiler Hichtum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hichtum? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze website lees je samengestelde info aangaande een zonneboiler kopen in Hichtum.

zonneboiler systeem installeren in 8743

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een doorsnee gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8743
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hichtum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Hichtum! Aan de hand van deze pagina check je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Verderop bekijk je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hichtum. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Hichtum variëren tussen €2775 en €3100, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna check je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verschillende voorbeelden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €125 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€45
100 liter2€2.775 – €3.200€100
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.450 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-hichtum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de grootte en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hichtum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recentelijk verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hichtum

 • TechniQ Energy.com (TQE-500L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW-24), vermogen 1125 [KW], €765 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 200), vermogen 865 [KW], €588 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hichtum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hichtum!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!