Zonneboiler Hidaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hidaard? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze pagina doorzoek je veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hidaard.

zonneboiler systeem installeren in 8737

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8737
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hidaard vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Hidaard! Middels deze pagina check je gemakkelijk een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem regelt je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hidaard. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hidaard schommelen tussen de €2775 en €4000, inclusief plaatsing. De installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar gevallen de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €90 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.750 – €3.050€80
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-hidaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Hidaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hidaard

 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-VW+TW-24HP), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS 800L sol), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 500 LE-2), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hidaard aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hidaard!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!