Zonneboiler Witmarsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Witmarsum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek je uitgebreide raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Witmarsum.

zonneboiler systeem installeren in 8748

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8748
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Witmarsum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Witmarsum! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit de gemeente. Hieronder ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval is de CV-brander nodig. Vooral toegepast door grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Witmarsum. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Witmarsum schommelen tussen de €2825 en €3700, met montage. De installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een aantal voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €80 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€60
100 liter2€2.925 – €3.025€90
200 liter2€3.150 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-witmarsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Witmarsum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €625 tot €1825. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Witmarsum

 • HRsolar (HRS120/3,2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro 300), vermogen 1010 [KW], €687 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Witmarsum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Witmarsum!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!