Zonneboiler Schraard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Schraard? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze tool tref je uitgebreide aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Schraard.

zonneboiler systeem installeren in 8746

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8746
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Schraard vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Schraard! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Schraard. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Schraard schommelen tussen de €2775 en €4150, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verschillende voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €180 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.950 – €3.025€95
200 liter2€3.250 – €3.875€130
300 liter3€4.500 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-schraard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Schraard (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €800 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Schraard

 • HRsolar (Hrs120L/1,6), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 1000/90), vermogen 3416 [KW], €2323 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 300), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Schraard aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schraard!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!