Zonneboiler Pingjum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Pingjum? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je handige gegevens over een zonneboiler kopen in Pingjum.

zonneboiler systeem installeren in 8749

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8749
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Pingjum vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Pingjum! Middels deze website tref je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Pingjum. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Pingjum liggen tussen de €2525 en €3550, inclusief plaatsing. Dit product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €80 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.600€40
100 liter2€2.775 – €3.100€100
200 liter2€3.100 – €3.800€110
300 liter3€4.525 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-pingjum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Pingjum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Pingjum

 • HRsolar (HRS120(L)/3,2), vermogen 1446 [KW], €983 subsidie.
 • Fortes Import B.V. (Aquaheat Solar 300), vermogen 1964 [KW], €1336 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro+ 200), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Pingjum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Pingjum!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!